Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
U.S. Air Force už nějakou dobu testuje své první hypersonické střely schopné dosáhnout rychlosti přes Mach 5. Nyní se to po sérii nezdarů podařilo a střely AGM-183A fungovaly přesně tak, jak měly, a splnily všechna testovaná kritéria.
Bison (877) | 18.12.202216:00
Cárovičov bunker by bol vhodný test pre tieto rakety, dôležitá , ale nie len rýchlosť , ale rovnako aj počet ktorý má armáda k dispozícii, zbrojný priemysel ide na plné obrátky a bola by škoda nevyužiť toľko munície a vojakov.
Odpovědět7  1
Pate1973 (260) | 18.12.202210:31
Tak už to tu máme.Pro jisté zdroje
typický ­"Kdovíjaktobylismus.­" Už dorazil i sem.
Odpovědět2  0
scratchy27 (265) | 18.12.202212:59
Bohuzel to tu vzdy bylo plne tech nejvetsich idiotu, kteri vzdy odhalili ty nejslozitejsi konspiracni teorie ­(prekvapive vzdy jen ty zapadni­) a hlasatelu te jedine pravdy...vychodni ;)
Odpovědět5  1
wrah666 (6205) | 18.12.202213:16
Pravda je jen jedna, ta pravdiví, co odpovídá realitě venku. Není spíš smutné, že se něše ­"oficiální státní pravda­" skoro nikdy s touto realitou neshodne?
Odpovědět2  11
scratchy27 (265) | 18.12.202213:35
Z diskuzi s tebou za tu dobu mi vyplinulo, ze minimalne 20hod denne pracujes a soucasne 20hod denne stravis v diskuzich. Kde beres cas na zkoumani reality venku? Kde beres cas na zkoumani a overovani fakt? Co je podle tebe ­"statni pravda­" a co je ta tva revolucionarska pravda ­(samozrejme ta jedina­)? Same otazky...
Odpovědět9  1
wrah666 (6205) | 18.12.202214:01
Mě by spíš zajímalo, kde pracuješ ty, že jsi tak moudrý. Stihl jsi být v Srbsku, když tam NATO vraždilo, stihl jsi Afghánistán, Lybii, Irák. Po pravdě, spíš myslím, že jsi normální spratek kolem dvacítky, co patrně v životě z čech nevytáhl nohy leda na luxusní prádniny ­(dovolenou ne, na dovolenou se musí napřed PRACOVAT­) a moudra čerpáš z masmédií, kde jede výhradně propaganda. ­(ono naštěstí výhradně ne, když se hledá, vypadnou perly. Jako například: napřed ­"rusové barbarsky stříleli na nádraží a civilisty­" a pak se v úplně jiném článku, konkrétně na technetu jen tak mimochodem autor zmíní, že hned vedle je největší Ukrajinská zbrojovka... Nebo ­"ne, na Ukrajině nejsou diskriminační rasové protiruské zákony.­" a pak vyjde článeček, jak dostal pokutu starosta, co si dovolil mluvit Rusky. A spousty a spousty podobné pravdy. Třeba to ­"bombardované město­" co byla ve skutečnosti fotka z Čech po tornádu, nebo ten ­"bombardovaný vlak­" co je ve skuutečnosti bombardovaný, ale v Jugoslávii a američany. Podobných srágor najdeš stovky, když hodláš vidět. No a paik zjistíš, že je realita dost jinde, než jak jí líčí třeba ČT. Ostaqtně, že je realita dost jinde můžeš zjistit, když dojdeš do krámu a rozhlédneš se po cenách. Pak si všimneš, že inflace oficiáílních 10% ­"TROCHU­" nesedí. Dopporučuji si všímat například másla za 45 kaček v akci, ­(místo 20­) nebo vajíček za 4,50 místo 2 a podobně.A to teprve počkej, až dorazí faktury za elektřinu a plyn. Oficiální, čili uklidňující odhad říká, že v ČR zkrachuje asi milion lidí. Pak ti možná dojde, že nás realita dohnala a je trochu jiná, než o čem blábolí média a politici.
Odpovědět2  11
scratchy27 (265) | 18.12.202215:08
A ja myslel ze slohovky tu pise jen Ventero :D OK, tak jestli podobnym domyslenim vznika tvoje pravda, tak je to jeste horsi nez to na prvni pohled vypada....Vlastne jsi trefil jen tu moji moudrost, s tou by se s primhourenim oka dalo souhlasit ;­)

Vim, ze bych po tobe chtel moc, ale kdyby sis vybavil nejake nase starsi diskuze ­(kdyz uz si pamatujes to Srbsko, ktere sis pletl s Bosnou­), mohl by sis odvodit jak muj vek ­(tady si se seknul cca o 30let­) i puvod. Zkusim to znovu, jsem smeskou ruske krve, dedecek byl rusky emigrant a prisel do cech kolem roku 1919. Na konci roku 1945 si pro nej rusove prisli a uz ho nikdy nikdo nevidel. Jiste i ty pochopis, ze tohle byla pro celou nasi rodinu diskvalifikace pote co se komunisti dostali k moci.
Abych predesel tvemu domysleni, nebyl to zadny zapadni agent, jen odesel protoze nesouhlasil s tim co se v rusku deje a temer celou valku byl v odboji.

Takze presne naopak bobecku. A ano, temer cely zbytek sveho zivota jsem zasvetil zjistovani toho co se s nim mohlo stat, kde skoncil a jak to v ss a nasledne rusku fungovalo a funguje. A ne opravdu ne z tech tvych ­"masmedii­", ale primo na miste nebo primo od lidi.

To vsechno ostatni co pises jsou zavadejici nesmysli a tak jak to podavas regulerni argumentacni fauly, vezmu to postupne :

-­- ­"rusové barbarsky stříleli na nádraží a civilisty­­" a pak se v úplně jiném článku, konkrétně na technetu jen tak mimochodem autor zmíní, že hned vedle je největší Ukrajinská zbrojovka...
­- Co se tim jako meni?
1, rus tam nema co delat a strilet
2, od zacatku zrovna ty tvrdis, jake maji rusove ultra­/mega presne zbrane, tak je jako vina Ukrajiny ze nadrazi postavili u prumyslove zony coz je bezna praxe po celem svete?

-­- Nebo ­­"ne, na Ukrajině nejsou diskriminační rasové protiruské zákony.­­" a pak vyjde článeček, jak dostal pokutu starosta, co si dovolil mluvit Rusky.
­- Nerad se vyjadruji k necemu co jsem necetl, muzes mi dat odkaz ­(vim ze nedas, ale zkusim to­)?

-­- A spousty a spousty podobné pravdy. Třeba to ­­"bombardované město­­" co byla ve skutečnosti fotka z Čech po tornádu, nebo ten ­­"bombardovaný vlak­­" co je ve skuutečnosti bombardovaný, ale v Jugoslávii a američany.
­- ano, tohle jsem zaznamenal a pokud vim, nikdy to nevyslo v zadnych ­"masmediich­" ale chodilo to retezovymi maily. To je samo o sobe vypovidajici.

K tomu zbytku se nema cenu vyjadrovat uz vubec. Kdo ti prosimte tvrdi, ze oficialni inflace je 10%? Co ja vim tak vsude se mluvi o Y­/Y inflaci kolem 17%...oficialne. Naopak to ČT mi ted prijde ze nemluvi o nicem jinem nez o zdrazovani, stejne jako ty ostatni shit TV. Co to proboha kupujes za maslo za 45Kc? My uz pres rok kupujeme 200g masla za 90+ a nevidim v tom problem. Vajicka za 2kc? :D
Odpovědět8  1
wrah666 (6205) | 18.12.202216:55
Aha, takže indoktrinace smutným příběhem dědeškA zrádce. Jo, to se stává, že když ho chytí ti, které zradil, tak potká přiměřený trest :)
Odpovědět2  11
scratchy27 (265) | 18.12.202217:04
Zradce? Znas vubec vyznam toho slova? Dle tvych nazoru to mnohem vic pasuje na tebe.
Jsi jeste vetsi hovado nez jsem si puvodne myslel a doufam, ze se jednou sam ze sebe poblejes. A take doufam, ze das vedet az spustis tu svoji revoluci a budes stat na barikade...moc rad te z ni sundam ;)
Odpovědět7  1
ludek_jelinek (135) | 19.12.202220:39
Ty jsi dobrý případ pro Chocholouška. Nadhazuješ tady výroky typu ­".... když tam NATO vraždilo­" jak kovaný bolševik. A bolševika jsem zažil, bohužel až moc osobně. Ale zpět ­- když vykvikneš ­"A­", co takhle říci ­"B­"? A to, že zcela bez skrupulí docházelo k vyhánění, vraždění, znásilňování a mučení kosovských Albánců. Kvůli tomu bylo přistoupeno k cílenému bombardování srbských cílů ve ­"Svazové republice Jugoslávie­". A útoky provádělo NATO, protože díky russákovi, mimochodem tvému idolu, a jeho vetu nebylo jiné řešení v RB OSB průchodné. Takže asi tak, ty ­"pravdo­". :­-/
Odpovědět4  0
wrah666 (6205) | 20.12.202217:27
Jo, když se nezvaní HOSTÉ na Srbské půdě vzbouřili a začali znásilňovat, krást, pálit a podřezávat a kdyžř si s nimi následně šli Srbové vyřídit účty, nebylo to tak důležité, aby to RB OSN nějak sankcionovala. Asi stejně jako když totéž řeší v Barmě s Rohingy, jinak úplně stejnými dobytky. ­(Zajímavé, že opět jsou nezvaní hosté muslimové a že opět došli po letech klidu a míru k dojmu, že jsou doma a že naopak původní obyvatelé jsou hosté­)

A sorry za odpověd po dvou dnech, z nějakého důvodu mi cce co týden SHW na den či dva vypadne a je nedostupný. Problém v jakémsi routeru na cestě.
Odpovědět0  2
scratchy27 (265) | 20.12.202217:48
pro @ludek_jelinek, prosim nekrm ho a nereaguj na nej. Stejne to dopadne jako vzdy a at mu napises cokoliv, stoci to nekam jinam a vymysli dalsi ­"komplot­".

Ale za to se neomlouvej, uz i ­"ten router­" to pochopil.
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 20.12.202218:15
Nejsmutnější na lidech jako vy dva je, že Srbsko bylo jediným spojencem, co Československo před druhou světovou nezradil. No, tak přišli lidé jako vy a pro změnu zradili Srbsko. Ale co, holt bude třetí světová, pohodička, klídek, Snad už se pak lidstvo poučí a začne vyše typy utrácet rovnou v dětském věku, jen co prvně vybleptnou něco o demokracii.
Odpovědět0  2
scratchy27 (265) | 20.12.202218:43
Srbsko jedinym spojencem pred WW2? Nebyla to v te dobe nahodou uz Jugoslavie? Nebo nam v tomhle taky vsichni lzou?

Jugoslavie se tak dlouho snazila vystupovat neutralne az se v roce 1941 pripojila k paktu Osy. To je teda fakt hrdinna podpora Ceskoslovenska Zkus si vylhat neco jineho :D

Pokud by v 90­-kach srbove nerozpoutali ta zverstva in general Slovinsko, Chorvatsko, Bosna, porusovani dohod z Rambouillet ­(a hlavne po odhaleni Racaku se holt zapad obaval opakovani toho co Srbove delali v Bosne­), tak by na 99% k tomu utoku nedoslo.
A ne, ja je fakt nezradil, naopak mam dva velmi dobre srbske kamarady, teda emigranty ze srbska, jak ty by si je nazval zradce :D

Ty tvoje proroctvi take nejak nevychazeji, vrat se k tomu Nostradamovi. Nevim co ma znamenat to tvoje ­"vyše typy­" ale predpokladam, ze myslis ty, kteri takove chudaky jako si ty zivi, tak opatrne s temi pranimi bobecku...
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 20.12.202219:59
Pokud jde o Srbské zrádce, tak by patřili na špagát. A ano, i já mám přátele odtamtud. Právě ty chudáky, co utekli před zrůdnostmi co dělali ti podle tebe ­"nevinní­", co je Srbové napadli.
Odpovědět0  2
scratchy27 (265) | 20.12.202220:36
Nebud srab a neutikej z toho. Co to tvoje spojenectvi Srbska a Ceskoslovenska? Ukaz mi, jak se za nas ­"neexistujici­" Srbsko bilo pred 2SV...bilo tak mocne, ze bylo neutralni az do pripojeni k Ose...Prosim rozeber to podrobne, jinak jenom zamerne lzes.

"Právě ty chudáky, co utekli před zrůdnostmi co dělali ti podle tebe ­­"nevinní­­", co je Srbové napadli.­" ­- tady mluvis o Srbskem napadeni Slovinska, Chorvatska, Bosny nebo si poprve zvladnul udrzet dve odpovedi u jednoho tematu a porad mluvis o Kosovu?

O Kosovu, ktere bylo cca 600 let muslimske a srbove je nasilim pripojili k Srbsku az v roce 1913? Tolik jen kam historicky Kosovo patri a kdo je tam ten tvuj ­"HOST­"

Nemas vubec prehled, o nicem a o historii uz vubec! Vsechno co sem pises jsou jen pokrivene ­(v lepsim pripade polopravdy­) lzi, nic jineho.
Odpovědět2  0
cdwN (585) | 23.12.20221:10
Pokud dobře vidím, tak jedinej idiot a kolovrátek jsi tu ty. Východní myslíš Čínskou? Lidi jako ty polezou první doprdele Číňanům, pokud se soudruzi z Washingtonu nerozhodnou jinak. A ty budeš poslouchat, zatímco my nebudeme poslouchat žádnou tupou propagandu. Jako jsme neposlouchali tenkrát tu prosovětskou, ani teď tu proamerickou. Ale to ty si nemůžeš pamatovat. Brainwashing jede zkrátka pěkně. Napsal bych toho tu více, ale pro tebe to stejně nemá smysl plýtvat slovy. Nevidíš, že to není o tvém milovaném ­"jediném civilizovaném­" západu a na druhé straně východu. Někdo tě pěkně vodí za nos, ale tady je to moc vo držku napsat něco o tom, kdo ve skutečnosti tahá za nitky. Ty si to zjistit nepůjdeš, protože těm slintům prostě věříš a basta. Dubium est initium sapientiae.
Odpovědět1  0
ludek_jelinek (135) | 23.12.20229:03
Pokud jste zažil bolševika, tak takové bláboly nevypustíte z huby. :­-/
Odpovědět0  0
Jardadoma (1546) | 18.12.20221:33
To je super zpráva! Zase se bude zabíjet lépe a radostněji.
Odpovědět3  7
wrah666 (6205) | 18.12.20223:03
Chudák vysílačka v GLiwici. TEntokrát jí přepadnou Rusáci, oblečení do Polských uniforem. Amíci o tom budou mít nezvratné důkazy, jen je nebudou moci nikomu ukázat.

(hm, jak tak sleduji, jakými záminkami američané zdůvodňují války... Je opravdu jisté, že tu Gliwici napadli Němci? Ne, že by adolfek nebyl řádný dobytek, ale po válce se na něj hodilo úplně všchno, protože byl mrtvý a mrtví už se nemůžou bránit a hájit. A koneckonců, fakta moc lidi nezajímají. Stačí se podívat, jak se najednou válečný zločinec Bandera stal skoro svatým. A na lidi, kteří si dovolují šířit, co jeho následovníci vyváděli a dodnes vyvádí se najednou kouká jako na lumpy.
Odpovědět3  11
Choakinek (1607) | 18.12.20229:01
No, nacisti s velkou jistotou expandovat chtěli, tak je asi jedno, jak se ten příběh s vysílačkou odehrál.

Mnohem zajímavější je Pearl Harbor, kde si k tomu ­"překvapení­" pravděpodobně dopomohly samotné USA. A pouze japonské překvapení mělo tak zničující efekt.

Zapojily by se USA do 2. sv. války, kdyby ty japonské hračky snadno zahnaly zpět do moře?
Odpovědět5  3
scratchy27 (265) | 18.12.202219:47
Jakoze A6M Zero bylo v porovnani s tim co meli v te dobe Americani hracka? Bylo to jedno z nejlepe ovladatelnych letadel s vybornymi manevrovacimi schopnostmi te doby, ktere Americanum zatapelo i kdyz se nejednalo o takovy ambush jako byl PH.. Zdrahal bych se ho nazvat ­"snadno vyhnatelnou hrackou­".
Odpovědět4  0
Choakinek (1607) | 18.12.202220:21
Dobrá, jmenuj námořní bitvy, které Američané prohráli po Pearl Harboru...

Prostě bez překvapení by bitevní lodě ­"nechrápaly­" v přístavu, letadlovky by nebyly ­"kdo ví kde­" a Japonce by rozsekali jako prd. A to ani nepočítám letadla z pozemní základny bez bojové pohotovosti.
Odpovědět1  2
scratchy27 (265) | 18.12.202220:57
O ucinku momentu prekvapeni nepochybuji a take jsem to v puvodni odpovedi zminoval.. Ja reagoval pouze na to oznaceni ­"hracky­". Technologicky na tom Japonci nebyly vubec spatne, at uz zminovana Zera, torpeda, letadlove lode atd, atd.. Jen si ukousli velke sousto a US je prevysila ve vsech cislech...nasobne.

Jedine co Americane prohrali po PH byli Filipiny ­(ale tady hrala nejspis take roli nepripravenost, bylo to par dni po PH­), pokud se ptas vylozene na namorni bitvu, tak to nevim o zadne. Par dilcich bitev by se dalo oznacit jako ne zrovna idealni ­(treba Eniwetok­)., ale vzdy slo pouze o docasne neuspechy. Opet, v zadnem pripade ne z duvodu vybrakovaneho hrackarstvi Japoncu ;)
Odpovědět3  0
cdwN (585) | 23.12.20221:14
Nějaký Casus Belli je vždycky potřeba...
Odpovědět0  0
Choakinek (1607) | 18.12.202210:57
Mírumilovné USA to jistě mají až na obranu v poslední fázi. Nepřítel už v podstatě bude klepat na dveře Bílého domu :­-­).
Odpovědět1  9
Choakinek (1607) | 17.12.202218:05
Je to podobné jak s prvním letem do vesmíru ;­-­).
Odpovědět1  5
Logout (91) | 19.12.20221:37
Jako že sověti jsou první, a američané to pak udělají sice později, ale s pořádnou technologickou základnou, nikoli ­"na koleně­", takže to dotáhnou podstatně dál.

Vzheldem k tomu, že např. Kinžál není defakto nic jiného, než balistická raketa, které z nějakého důvodu říkají hypersonická, tak to vlastně dosti sedí.

Pro technologicky zaostalý stát, jako byl svého času SSSR a jako je teď Rusko není nic horšího, než ­"probudit­" technologického leadera.
Odpovědět6  0
MrQuick (21) | 22.12.202213:32
Jen doplním, že Kinžálu říkají hypersonická, protože na konci dráhy letu, kdy už prakticky jenom padá, překročí rychlost zvuku. Je to vlastně pseudo ­"hypersonická­" střela, ale jejich russké ego vyžaduje, nepoužívat její plný titul.
Odpovědět0  0
cdwN (585) | 23.12.20221:01
Zase to vaše ­"Russké­" ­- to mě fascinuje, jak to někdo může vypustit z huby, když tam běhá většina ukrajinských vojáků ­(těch co zbyli z řad soukromých armád oligarchů­) s vytetovanými hákovými kříži ­- to mi bude muset někdo vysvětlit, jak může někdo Rusko nazvat SSáckým státem. Jistě, třeba diktaturou ano, ale ne nácky či fašisty. Pokud vím, tak ti odporní Rusáci jsou v drtivé většině odpůrci nacizmu a fašizmu ­(debilové běhající s hákenkrojcem se najdou všude­), ale tady jich je daleko víc i u nás. Už si to přeberte v těch vymaštěnejch palicích, odkud ta nacistická ideologie pochází a neomílejte jen hloupý výrazy, které někde přečtete v mainstreamovém tisku v tlupě tupých konzumentů našich ­"českých­" médií. A to neplatí jen tady pro pisatele, ale obecně. Stejně jako vidím všude slovo ­"dezolát­". Jak vidím to škatulkování, tak už se mi to nechce nějak moc číst.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.